SIFE Section Inventory For Excel | (Acél) szelvény tételjegyzék készítő program

SIFE (Section Inventory For Excel) egy Microsoft EXCEL táblázatkezelőhez írt kiegészítés, mellyel (acél) szelvényekhez hozzárendelt méret és darabszám alapján tételjegyzék készíthető.  Sokkal több mint egy “anyagok méret és súlytáblázata”, mert darabszám és mérethosszok megadásával nagyon gyorsan komplett tételjegyzék készíthető összegezve és tételesen is megjelennek a súly és külső felület mértéke. (A külső felület mértéke galvanikus horganyozás, vagy festés felületszámításhoz használható…)  

Program funkciói :

SIFE egy sima Excel “Makróbarát” munkafüzet (*.xlsm kiterjesztés) amely VBA és Makró elemeket tartalmaz. A tételjegyzék EXCEL-ben kerül létrehozásra az Excel összes szerkesztési nyomtatási funkciója elérhető. A SIFE működéséről bemutató videó : https://youtu.be/nk-akFd49U8 A program nagy előnye hogy a szelvények adatbázisa látható-szerkeszthető munkalapon található (DataBase fül), bárki bővítheti módosíthatja…. Nemsokára teszek fel egy videót az adatbázis bővítésről. Kérném aki hasznos adatokkal bővíti az adatbázist küldje át nekem is, hogy a következő verziókban megoszthassam.

 Rendszerkövetelmények :

A SIFE-t saját “szórakozásomra” írtam Windows 10 (64bit) illetve Microsoft Office365 EXCEL-ben ilyen rendszeren biztos működik, de elvileg működnie kellene Office2019, Office2016, esetleg Office2013-on is (várnék visszajelzést aki kipróbálta). A SIFE freeware (100% ingyenes). Egy kérésem, hogy kizárólag csak a Global Steel Kft. weblapjáról legyen letölthető a program (más weboldalon nem terjeszthető).

Letöltés : (A letöltéshez regisztráció és belépés szükséges az oldalunkra)

SIFE_Original_V_10_2020_12_30.xlsm : SIFE_Original_V_10_2020_12_30 (166 letöltés)


“SIFE Section Inventory For Excel | (Acél) szelvény tételjegyzék készítő program” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Szerintem egy nagyon hasznos kis makró sokban megkönnyíti a dolgom. Még esetleg annyi lenne hasznos, hogy az azonos szelvényű anyagokat összesíteni, mint egy anyag összesítő. De tényleg nagyon hasznos, kis táplázat.

    1. A Sife-ből a bemutató videóban (kb. 10. perc környéke) látható hogy lehet copy-zni excelből CutStop-ba. Amúgy bármilyen 2 egymás után levő oszlopból lehet copy-zni ha megfelelő a számformátum esetén. Az idén felrakot CutStop tudja csak kezelni a Copy-Paste-t (Ha régi CutStopot használ töltse le az újabbat…)

Vélemény, hozzászólás?